Geen producten (0)
Geen producten (0)

Lontwol kopen

 

Lontwol kopen in onze webwinkel? Stop dan met zoeken, want u bent op de juiste website terecht gekomen. Corid heeft speciaal geselecteerde dikke wol voor het armbreien en XXL breien in haar assortiment geplaatst.

 

Onze fluffy wol is perfect voor dik breien en momenteel de beste en goedkoopste van Nederland en België. Het wordt weer winter en dat betekent dat een lontwollen deken zo gebreid is met de hulp van onze webwinkel.

 

Het fijne van breien met deze stoffen is dat je zelf kunt bepalen hoe dik je de wol precies wil op breien. Het is natuurlijk wel wol wat slechts gewassen en gekamd is, maar uiteraard nog niet gesponnen. Lont wol is van zichzelf dik dus voor het breien de lont eerst in achten gesplitst.

 

Wat is lontwol?

 

Lontwol komt van verschillende schapenrassen waarvan het geschikt is voor het maken en verwerken van deze soort wol. Kamband is een gewassen wol wat nog niet-gesponnen en getwijnde wol is. Hierdoor zijn de haren alleen in één richting gekamd en deze gekaarde lontwol xxl wordt daarna in een lont gekamd.

 

De wol die wij verkopen kan gebruikt worden voor verschillende wol technieken. Deze XXL lontwol is verkrijgbaar in verschillende wolsoorten van diverse schapenrassen zowel geverfd of ongeverfd.

Met de extra dikke wol kun je grote steken breien door bijvoorbeeld de wol op je armen te doen, op tafel op de bank, met PVC  breien, bezemstelen breien en natuurlijk op de bij ons verkrijgbare XXL breipennen en big chunky haaknaalden.

 

Daarnaast kun je ook deelnemen aan onze workshops waarin de beginselen en de mogelijkheden worden uitgelegd en geleerd, voor zowel haken als breien. In de vervolg workshops voor gevorderden leer je verschillende steken, rond breien en haken en zelfs een poef maken.

Wij zijn een merino lontwol groothandel waar je eenvoudig 100% zuivere merino lontwol kopen, die met zorg behandeld is en natuurlijk diervriendelijk verkregen is. Hierdoor hebben wij een natuurlijke, dikke,  fluffy en stoere collectie in lontwol die leverbaar is in diverse natuurlijke kleuren.

 

Online lontwol bestellen

 

Lontwol waar te koop? In onze webwinkel natuurlijk! De producten van deze mooie XXL wol kun je wassen met de hand in een lauw sopje met wol of fijn wasmiddel voor wol en zijde eventueel PH neutraal.

 

Je kunt het rustig laten liggen in het sopje en niet te veel bewegen, anders kan de wol gaan vervilten en klitten, omdat de wolvezels aan elkaar gaan haken. Wanneer je besluit om de wasmachine te gebruiken dan op het wol/zijde programma.

Droog deppen met handdoeken en verder laten drogen aan de lucht, het liefst liggend op een rek. Geen wasdroger i.v.m. behoorlijke krimp en vervilting.

                      

 

Door verschillen in beeldschermen zijn de afgebeelde kleuren slechts een indicatie van de werkelijke kleur. Wol is bovendien een natuurproduct dat onderhevig is aan natuurlijke variaties die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke kleur na een verfbad    

 

Facebook Pinterest